Printer Friendly Version Награда Home and Abroad News Press амбасадору Маји Стефановић за медијску личност године @ 5 January 2024 07:57 AM

     

Кинески медији Home and Abroad News Press доделио је амбасадору Маји Стефановић награду за медијску личност године 2023. У образложењу награде, председница ове медијске куће гђа Веи Јен је рекла да је избор Маје Стефановић за медијску личност године донет на предлог кинеских медија, који су унапређење билатералне сарадње две земље у бројним областима приписали и њеном доприносу.

У свом обраћању, Маја Стефановић је захваљујући на признању, изразила захвалност кинеским медијима што су праћењем успешних прича о сарадњи Р. Србије и НР Кине, посебно недавне посете председника Р. Србије А. Вучића и премијера А. Брнабић НР Кини, учинили Р. Србију видљивијом у кинеском медијском простору и тиме уједно нагласили вредност стратешких односа две земље.

Изразила је, уједно, очекивање да ће се сарадња у области традиционалних и нових медија наставити, као и узајамне посете новинара.

Међу лауреатима, нашли су се и амбасадори Турске, Сирије, Етиопије и Грузије.

Home and Abroad News Press, мејнстрим медиј у НР Кини, уједно и актер јавне и културне кинеске дипломатије, више од две деценије посвећено ради на јачању мостова сарадње између НР Кине и страних земаља кроз свој медијски ангажман.