Printer Friendly Version Амбасадор Маја Стефановић на радном ручку код министра спољних послова Сједињених Мексичких Држава Aлисије Барсене @ 5 January 2024 07:49 AM

На позив амбасаде Сједињених Мексичких Држава у Пекингу, амбасадор Маја Стефановић је присуствовала радном ручку у част посете министра спољних послова ове земље Алисије Барсене Пекингу. Одабране званице, које су чиниле део групе жена амбасадора у Пекингу, размениле су са шефом мексичке дипломатије мишљења о развоју и улози НР Кине у свету, као и о односима њихових земаља са НР Кином.

У разговору са министром Барсеном, М. Стефановић је захвалила на подршци Сједињених Мексичких Држава Републици Србији у питањима од највишег националног интереса, пренела јој поздраве првог потпредседника Владе и министра спољних послова Р. Србије Ивице Дачића и поновила раније упућен позив за посету Р. Србији, што је прихваћено са задовољством.

Поред Маје Стефановић, пријему су присуствовале и жене амбасадори Либана, Кипра, Суринама, Тринидада и Тобага, Словеније, Бахама, резидентне представнице УНДП и УНИЦЕФ у Пекингу, као и заменица амбасадора Велике Британије.