Printer Friendly Version Ulan Bator: Ambasador Republike Srbije Maja Stefanović predala akreditivna pisma predsedniku Mongolije Uknagin Kurelsuku @ 24 November 2023 01:27 AM

 

Ambasador Republike Srbije Maja Stefanović predala je 16. novembra 2023. godine u Ulan Batoru predsedniku Mongolije U. Kurelsuku akreditivna pisma kojima je predsednik R. Srbije Aleksandar Vučić akredituje za izvanrednog i opunomoćenog ambasadora R. Srbije u Mongoliji na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Pekingu.

U kraćem odvojenom razgovoru amb. M. Stefanović sa ministrom spoljnih poslova Batmunk Batsetseg izraženo je obostrano zadovoljstvo tradicionalnim odnosima Srbije i Mongolije i spremnost za njihovo dalje unapređenje u svim oblastima, uz intenziviranje dijaloga na visokom i najvišem političkom nivou.

Na istim linijama realizovani su i razgovori amb. M. Stefanović sa potpredsednikom Vlade i ministrom privrede i razvoja Čimedom Kurelbatarom, ministrom rudarstva i teške industrije Džambal Gnabatarom, državnim sekretarom MIP Mongolije Njamdorj Ankbajarom, predstavnicima Privredne komore Mongolije, kao i Uprave za Evropu Ministarstva spoljnih poslova Mongolije. Poseban akcenat stavljen je na intenziviranje ekonomske saradnje i iskorištavanje potencijala na ovom polju, posebno kada je reč o poljoprivredi, turizmu, naučno-tehnološkoj saradnji, rudarstvu i dr.

Poseta Mongoliji bila je dobra prilika i za susret amb. Stefanović sa predstavnicima dijaspore Srbije u Mongoliji.