Printer Friendly Version Улан Батор: Амбасадор Републике Србије Маја Стефановић предала акредитивна писма председнику Монголије Укнагин Курелсуку @ 24 November 2023 01:18 AM

 

Амбасадор Републике Србије Мaja Стефановић предала је 16. новембра 2023. године у Улан Батору председнику Монголије У. Курелсуку акредитивна писма којима је председник Р. Србије Александар Вучић акредитује за изванредног и опуномоћеног амбасадора Р. Србије у Монголији на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Пекингу.

У краћем одвојеном разговору амб. М. Стефановић са министром спољних послова Батмунк Батсетсег изражено је обострано задовољство традиционалним односима Србије и Монголије и спремност за њихово даље унапређење у свим областима, уз интензивирање дијалога на високом и највишем политичком нивоу.

На истим линијама реализовани су и разговори амб. М. Стефановић са потпредседником Владе и министром привреде и развоја Чимедом Курелбатаром, министром рударства и тешке индустрије Џамбал Гнабатаром, државним секретаром МИП Монголије Нјамдорј Анкбајаром, представницима Привредне коморе Монголије, као и Управе за Европу Министарства спољних послова Монголије. Посебан акценат стављен је на интензивирање економске сарадње и искориштавање потенцијала на овом пољу, посебно када је реч о пољопривреди, туризму, научно-технолошкој сарадњи, рударству и др.

Посета Монголији била је добра прилика и за сусрет амб. Стефановић са представницима дијаспоре Србије у Монголији.