Printer Friendly Version Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede R. Srbije Jelena Tanasković posetila je NR Kinu od 14. do 17. maja o.g, radi učešća na Trećem sajmu Kina-CIEZ i Šestom dijalogu o carinama, inspekciji i karantinu Kina-CIEZ u Ningbou. @ 19 May 2023 01:47 AM

Tokom posete, ministarka Tanasković sastala se 15. maja sa zamenikom ministra Generalne uprave carina NR Kine Vang Lingđunom, sa kojim je potpisala protokole o izvozu meda i hrane za kućne ljubimce na kinesko tržište.
 
Istog dana, ministarka je, govoreći na Ceremoniji otvaranja Šestog dijaloga o carinama, inspekciji i karantinu Kina-CIEZ, pored isticanja značaja koji mehanizam za saradnju Kine i CIEZ ima za R. Srbiju, pozvala i na unapređenje institucionalne saradnje Srbije i Kine i usaglašavanje potrebnih veterinarsko sanitarnih i fitosanitarnih uslova, a u cilju povećanja obima trgovinske razmene. Takođe, dodala je i da očekuje da u što skorijem roku dođe do potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa NR Kinom, koji će značajno doprineti daljem razvoju trgovinskih i sveukupnih bilateralnih odnosa.