Printer Friendly Version U okviru učešća R. Srbije na Trećem Sajmu Kina-CIEZ u Ningbou, gde je delegaciju R. Srbije predvodila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede J. Tanasković, predstavnici Ambasade R. Srbije su učestvovali u pratećim aktivnostima u okviru pomenutog Sajma. @ 18 May 2023 11:46 AM

Ambasador M. Stefanović je 16. maja učestvovala i obratila se na Konferenciji o kupovini proizvoda iz CIE zemalja, na kojoj su prisustvovali i sekretar Partijskog komiteta KPK Ningboa i član Stalnog komiteta KPK provincije Džeđiang Peng Điasjue, specijalni predstavnik Sekretarijata Kina-CIEZ u MIP NR Kine Điang Ju, generalni direktor Biroa za razvoj spoljne trgovine Ministarstva trgovine NR Kine Vu Džengping, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora i privrednici u NR Kini.

U svom obraćanju ambasador M. Stefanović istakla je da je Srbije veoma aktivna u svim oblastima u okviru mehanizma saradnje Kina-CIEZ od osnivanja ovog formata i naglasila da pridajemo veliki značaj unapređivanju saradnje sa Kinom, kao i zemljama Centralne i Istočne Evrope. Takođe, pohvalila je napore koje ulaže Generalna uprava carina Kine u cilju olakšavanja uvoza robe iz CIEZ,  a posebno pokretanje „Zelenog kanala za robu iz CIEZ“ i veb-sajta „One-stop servis za uvoz iz CIEZ“, što su nove inicijative predstavljene na ovom Sajmu.

Pored toga, ekonomski savetnik M. Stojaković i ataše M. Kuzmanović učestvovali su i na Ceremoniji otvaranja Druge faze stalne postavke nacionalnih paviljona u Ningbou 15. maja.