Printer Friendly Version У оквиру учешћа Р. Србије на Трећем Сајму Кина-ЦИЕЗ у Нингбоу, где је делегацију Р. Србије предводила министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Ј. Танасковић, представници Амбасаде Р. Србије су учествовали у пратећим активностима у оквиру поменутог Сајма. @ 18 May 2023 11:37 AM

Амбасадор М. Стефановић је 16. маја учествовала и обратила се на Конференцији о куповини производа из ЦИЕ земаља, на којој су присуствовали и секретар Партијског комитета КПК Нингбоа и члан Сталног комитета КПК провинције Џеђианг Пенг Ђиасјуе, специјални представник Секретаријата Кина-ЦИЕЗ у МИП НР Кине Ђианг Ју, генерални директор Бироа за развој спољне трговине Министарства трговине НР Кине Ву Џенгпинг, као и бројни представници дипломатског кора и привредници у НР Кини.

У свом обраћању амбасадор М. Стефановић истакла је да је Србије веома активна у свим областима у оквиру механизма сарадње Кина-ЦИЕЗ од оснивања овог формата и нагласила да придајемо велики значај унапређивању сарадње са Кином, као и земљама Централне и Источне Европе. Такође, похвалила је напоре које улаже Генерална управа царина Кине у циљу олакшавања увоза робе из ЦИЕЗ,  а посебно покретање „Зеленог канала за робу из ЦИЕЗ“ и веб-сајта „One-stop сервис за увоз из ЦИЕЗ“, што су нове иницијативе представљене на овом Сајму.

Поред тога, економски саветник М. Стојаковић и аташе М. Кузмановић учествовали су и на Церемонији отварања Друге фазе сталне поставке националних павиљона у Нингбоу 15. маја.