Printer Friendly Version Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Р. Србије Јелена Танасковић посетила је НР Кину од 14. до 17. маја о.г, ради учешћа на Трећем сајму Кина-ЦИЕЗ и Шестом дијалогу о царинама, инспекцији и карантину Кина-ЦИЕЗ у Нингбоу. @ 18 May 2023 11:32 AM
 
Током посете, министарка Танасковић састала се 15. маја са замеником министра Генералне управе царина НР Кине Ванг Лингђуном, са којим је потписала протоколе о извозу меда и хране за кућне љубимце на кинеско тржиште.

Истог дана, министарка је, говорећи на Церемонији отварања Шестог дијалога о царинама, инспекцији и карантину Кина-ЦИЕЗ, поред истицања значаја који механизам за сарадњу Кине и ЦИЕЗ има за Р. Србију, позвала и на унапређење институционалне сарадње Србије и Кине и усаглашавање потребних ветеринарско санитарних и фитосанитарних услова, а у циљу повећања обима трговинске размене. Такође, додала је и да очекује да у што скоријем року дође до потписивања Споразума о слободној трговини са НР Кином, који ће значајно допринети даљем развоју трговинских и свеукупних билатералних односа.