Printer Friendly Version Председник Вучић разговарао са министром спољних послова Кине Ванг Јием @ 23 September 2022 06:28 AM

Председник Србије Александар Вучић и државни саветник и министар спољних послова НР Кине Ванг Ји састали су се на маргинама 77. Генералне скупштине УН.

Како је саопштено, председник Вучић је имао „одличан, озбиљан и садржајан састанак са кинеским пријатељима, на којем су поновили снажну посвећеност Србије и Кине доследној борби за поштовање међународног права и начела утканих у Повељу УН“.

Председник Вучић, који је учествовао на годишњем заседању Генералне скупштине УН, рекао је да је са кинеским министром разменио мишљења о развоју глобалне ситуације, али и о регионалним питањима. „Као и увек, са пажњом сам саслушао одмерене, промишљене и мудре ставове наших кинеских дипломата“, рекао је председник Вучић.

Председник Србије је на свом Инстаграм налогу написао да су се он и кинески министар „сагласили да је за превазилажење изазова данашњице, више него икад, потребан рационалан приступ преговорима и дијалогом као једини начин који мора да постане општи принцип решавања свих сукоба.”