Printer Friendly Version Čestitka predsednika NR Kine @ 7 April 2022 02:52 AM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga povodom pobede na predsedničkim izborima. U čestitki se kaže:

„Povodom Vašeg ponovnog izbora za predsednika Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, kao i u svoje lično ime, da Vama uputim srdačnu čestitku.

Poslednjih godina, sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije održava vitalni trend razvoja. Međusobno političko poverenje naše dve zemlje je čvrsto i praktična saradnja daje bogate rezultate. Suočavajući se sa promenama kakve nisu viđene vek unazad, naše dve strane se pridržavaju uzajamnog poštovanja i tretiraju jedni druge na ravnopravnoj osnovi i zajedno unapređuju izgradnju zajednice za zajedničku sudbinu čovečanstva i pozitivno doprinose očuvanju međunarodne pravičnosti  i pravde.

Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije i posebno negujem dobar poslovni odnos i lično prijateljstvo koje sam uspostavio sa Vama. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore i jačam strateške komunikacije naše dve zemlje, učvršćujem međusobno političko poverenje naše dve strane, proširujem i produbljujem međusobno korisnu saradnju u različitim oblastima, da kontinuirano vodimo kinesko-srpske odnose ka novim rezultatima, kako bismo doprineli blagostanju naše dve zemlje i dva naroda.

Želim Vašoj zemlji puno prosperiteta, a narodu sreću i blagostanje“, navodi se u čestitki Si Đinpinga.