Printer Friendly Version Честитка председника НР Кине @ 7 April 2022 02:47 AM

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга поводом победе на председничким изборима. У честитки се каже:

„Поводом Вашег поновног избора за председника Републике Србије, желим у име Владе и народа Кине, као и у своје лично име, да Вама упутим срдачну честитку.

Последњих година, свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије одржава витални тренд развоја. Међусобно политичко поверење наше две земље је чврсто и практична сарадња даје богате резултате. Суочавајући се са променама какве нису виђене век уназад, наше две стране се придржавају узајамног поштовања и третирају једни друге на равноправној основи и заједно унапређују изградњу заједнице за заједничку судбину човечанства и позитивно доприносе очувању међународне правичности  и правде.

Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије и посебно негујем добар пословни однос и лично пријатељство које сам успоставио са Вама. Спреман сам да са Вама улажем заједничке напоре и јачам стратешке комуникације наше две земље, учвршћујем међусобно политичко поверење наше две стране, проширујем и продубљујем међусобно корисну сарадњу у различитим областима, да континуирано водимо кинеско-српске односе ка новим резултатима, како бисмо допринели благостању наше две земље и два народа.

Желим Вашој земљи пуно просперитета, а народу срећу и благостање“, наводи се у честитки Си Ђинпинга.