Printer Friendly Version Посета професора и лектора Катедре за српски језик Амбасади Републике Србије @ 29 December 2020 04:07 AM

Отправник послова а.и. Иван Кандијаш  примио је у Амбасади Републике Србије у Пекингу професора Yao Jie-a и лектора Наташу Радосављевић Габерову са Катедре за српски језик Пекиншког универзитета за стране студије. Професор Yao Jie ради више од 25 година и као дугогодишњи  шеф кинеске Катедре за српски језик  извео је преко 150 дипломираних студената од којих већина ради у државним министарствима, амбасадама, кинеским компанијама и предузећима. Наташа Радосављевић Габерова ради већ десет година као лектор за српски језик на Пекиншком универзитету за стране студије и извела је три генерације кинеских студената који тренутно раде у амбасадама Кине у Р.Србији, БИХ, и Црној Гори и великим кинеским компанијама које већ више година раде на српском тржишту, кинеској државној телевизији, банкама и  другим установама.
У разговору разматрана је сарадња Амбасаде Р.Србије у Пекингу са Катедром за српски језик Пекиншког универзитета за стране студије на којој тренутно има 33 студента и договорено да се у Амбасади организује сусрет са студентима након кинеске Нове године. 
28. децембар 2020. године