Printer Friendly Version Обавештење о путовању држављана Р. Србије у НР Кину @ 14 August 2020 04:06 AM

У оквиру нормализaције мера превенције и контроле актуелне епидемије, а у циљу даљег олакшавања друштвене размене две земље, кинеска страна је донела одлуку да од 10. августа 2020. држављанима европских земаља (видети списак доле), који имају важећу кинеску боравишну дозволу (укључујући три врсте боравишних дозвола: радну боравишну дозволу, боравишну дозволу за приватне послове и породичну боравишну дозволу), омогући да заједно са члановима својих породица бесплатно поднесу захтев за визу у амбасадама и конзулатима НР Кине наведених европских земаља. 

Након уласка у НР Кину, особа је у обавези да се стриктно придржава превентивних мера прописаних од стране локалних власти. Горе поменута олакшица се не односи на лица која немају важећу боравишну дозволу и она морају да поднесу релевантну документацију на захтев кинеске стране.

Списак  земаља: Србија, Ирска, Албанија, Естонија, Аустрија, Бугарска, Северна Македонија, Белгија, Исланд, Босна и Херцеговина, Данска, Немачка, Француска, Финска, Холандија, Црна Гора, Чешка, Хрватска, Летонија, Литванија, Луксембург, Румунија, Малта, Норвешка, Португал, Шведска, Швајцарска, Словенија, Словачка, Шпанија, Грчка, Мађарска, Италија, Велика Британија.