Printer Friendly Version Опроштајни ручак амбасадора Милана Бачевића у кинеском Министарству спољних послова @ 29 July 2020 09:28 AM

Заменик министра спољних послова НР Кине Ћи Ганг је јуче приредио опроштајни ручак за амбасадора проф. др Милана Бачевића који после скоро шест година одлази са те дужности.  

Амбасадор је изразио је посебну захвалност кинеским партнерима на подршци и задовољство што су током његовог мандата односи Србије и Кине постигли успон. Кроз сарадњу у различитим областима, наставили су да се развијају у духу узајамног поверења, свеобухватног стратешког партнерства и дубоких пријатељских веза које су додатно ојачале у време актуелне епидемиолошке кризе. 

Заменик министра спољних послова Ћи Ганг је истакао да је билатерална сарадња изузетна и захвалио амбасадору Бачевићу за његов укупни допринос њеном унапређењу. 

Двојица саговорника су се сагласила да су две земље на темељу „челичног пријатељства“ успеле да реализују бројне активности чији су резултати отворили пут новим областима и облицима сарадње.