Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ О МЕРАМА УЛАСКА У ДРЖАВЕ И РЕГИЈЕ КОЈЕ ПОКРИВА АМБАСАДА РС У ПЕКИНГУ @ 21 July 2020 07:40 AM

Улазак у НР Кину:

Држављанима Србије, као ни страним држављанима није одобрен улазак у НР Кину, осим уколико њихов рад није од посебног интереса за НР Кину. Уколико постоји такав интерес кинески послодавац је у обавези да код локалних институција аплицира за добијање адекватних дозвола, а странац на основу свих добијених одобрења које послодавац прибави може да аплицира за визу у Амбасади НР Кине у својој земљи боравка, ради повратка у НР Кину.
У циљу размене сарадње и нормализације ситуације након епидемије за она лица која
раде у областима подршке, производње или утичу на регионални и глобални ланац производње и снабдевања НР Кина је усвојила „quick channel“ са земљама Кореје, Сингапура, Бурме, Немачке и др. како би омогућила лицима из тих земаља, а у обостраном интересу држава да се та лица врате у НР Кину. За таква лица је неопходно да имају негативан тест пре поласка на пут, и по доласку у НР Кину. Уколико су оба теста негативна може се разматрати краћи период изолације тих лица.

Улазак у САР Хонг Конг:

Држављанима Р.Србије, као ни другим странцима није дозвољен улазак у САР
Хонг Конг. Транзитирање преко територије Хонг Конга дозвољено је само за оне који путују са територије матице Кине, Макаоа, или Тајвана.

Улазак у САР Макао:

Држављанима Р.Србије и другим странцима није дозвољен улазак у САР Макао. Транзитирање преко територије  САР Макао такође није могуће.

Улазак на Тајван:

Држављанима Р. Србије и другим странцима дозвољен је улазак на Тајван у свим
другим случајевима осим из разлога туризма и посета, под условом да поднесу захтеве за добијање улазне дозволе код надлежних институција у иностранству. На уласку у Тајван потребно је поседовати негативан тест на корона вирус на енглеском језику не старији од 72 сата од уласка у Тајван и обезбедити обавезну самоизолацију у трајању од 14 дана. Изузети од ових мера су дипломате, бизнисмени и привредници, мигрантски радници, студенти и лица са посебним дозволама.

Улазак у Монголију:

Држављанима Р. Србије и другим страним држављанима није дозвољен улазак ни транзитирање преко Монголије до 30 јула 2020.г, након чега ће се разматрати нове мере.


Улазак у ИР Пакиста:

Држављанима Р. Србије и другим страним држављанима дозвољен је улазак у ИР Пакистан. На аеродрому се контролише температура. За лица која покажу симптоме медицинско особље на аеродрому одлучују да ли ће захтевати тест на корону. У случају позитивног теста на корону медицинско особље ће донети меру изолације у болничким или кућним условима.