Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ О ОРГАНИЗАЦИЈИ ЛЕТА СА БУГАРСКИМ ПРЕВОЗНИКОМ @ 2 July 2020 09:13 AM

Амбасада Бугарске у Пекингу обавестила је да бугарски авио превозник Bulgaria Air, уз подршку њихове Амбасаде организује лет на релацији Тјенђин –Софија за 16.7.2020. године.
Полазак из Тјенђина је 16.7.2020. године у 17,00 часова, а долазак у Софију 17.7.2020. године у 00,10 часова.
Амбасада Републике Србије у Пекингу је од Министарства спољних послова Републике Србије добила прелиминарну сагласност да у контакту са Амбасадом Бугарске пренесе информације нашим држављанима који су исказивали интересовање за повратак у Србију. У зависности од исказаног интересовања Министарство спољних послова Републике Србије ће донети одлуку да се ангажује и затражи од Министарства спољних послова Бугарске помоћ у репатриацији наших држављана из Бугарске за Србију.
Амбасада Бугарске је доставила линк преко којег се могу купити авио карте за лет њихове компаније .
Линк је https://www.myfly.bg/china
Цена карте је 1400 евра и све информације и детаљи се налазе на линку преко којег се карта купује. Крајњи рок за куповину карте је 3.7.2020. године. Лица која су заинтресована да путују овим летом обавезна су да се јаве Амбасади РС у Пекингу. Међутим, најмеродавнија листа путника је листа коју свакодневно ажурира авио превозник на основу купљених карти.
Авио превозник не захтева тестирање путника на корона вирус. Међутим према информацијама Канцеларије за спољне послове Пекинг и Тјенђин лица која путују из Пекинга потребно је да имају урађен ПСР тест који није старији од 7 дана. Тест се може урадити у Сино-Јапанској болници свакога дана до 15,00 часова за лица која су у Пекингу. Лица која долазе из других градова уколико је епидемија ниског ризика не мроају да раде наведени тест.
Путовање до аеродрома у Тјенђину је у организацији самих лица која путују.
У случају отказивања лета авио превозник је обавестио Амбасаду Бугарске да ће новац бити рефундиран у пуном износу цене карте.
Амбасада ће информацију на сајту редовно ажирирати ради благовременог информисања.

Пекинг, 2.7.2020.