Printer Friendly Version O Б А В Е Ш Т Е Њ Е @ 17 March 2020 08:43 AM

Владе Републике Србије је 15. матра 2020. године донела нове мере у циљу спречавања ширења епидемије издазване вирусом COVID -19. Наведеним мерама се између осталог одобрава улазак у Републику Србију под посебним условима:
- За лица која су добила дозволу уласка у Републику Србију и боравак или транзит
кроз Републику Србију од радног тела Владе које чине представници Министарства здравља, Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Радно тело Владе одредиће услове и ограничења транзита, односно боравка лица којима је дата дозвола за улазак у Републику Србију;

- За хуманитарне конвоје под обавезном пратњом која је уговорена дипломатским
путем;
- Акредитоване чланове собља страних дипломатско-конзуларних представништава и
канцеларија међународних организација, као и чланове њихових породица који су носиоци посебних личних карата, односно идентификационих докумената издатих од стране Министарства спољних послова и Генералног секретаријата Владе;
- За стране држављане који имају одобрен боравак или стално настањење у Републици
Србији;
Страни држављани који долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести, као што су: Швајцарска Конфедерација, Република Италија, Исламска Република Иран, Румунија, Краљевина Шпанија, Савезна Република Немачка, Француска Република, Република Аустрија, Република Словенија и Република Грчка, обавезно се упућују у изолацију у трајању од 28 дана.
Лицима који долазе из других држава, одређује се мера стављања под здравствени надзор у трајању од 14 дана (изолација у кућним условима).
 
17.03.2020. године