Printer Friendly Version Интервју амбасадора М. Бачевића Кинеском међународном радију поводом епидемије коронавируса @ 24 February 2020 07:21 AM

У интервјуу кинеском радију, амбасадор M. Бачевић је изјавио да је Кина предузела све потребне мере спречавања ширења епидемије у врло кратком року, показујући тиме свету висок ниво друштвене организованости, патриотизам њеног народа и поверење у руководство, напоре медицинских радника и научно-истраживачких и здравствених установа да се заједнички боре за земљу.

У спречавању и контроли епидемије многе земље су Кини пружиле помоћ, без обзира на њихове капацитете, изражавајући тиме саосећање са Кином у овим тешким тренуцима. „ Србија је мала земља, али у овом тренутку пружа максималну подршку Кини, не само вербално већ и у смислу пружања хуманитарне помоћи, у складу са својим могућностима“.

Амбасадор је такође истакао да су од избијања епидемије, медији неких земаља усвојили врло необјективне извештаје, што је довело до ширења панике и дискриминације кинеских грађана у иностранству. Наводећи да је епидемија изненадна појава и да ниједна земља није имуна на ширење новог вируса, амбасадор је рекао да кинеско руководство придаје велики значај здравствено безбедносној ситуацији у земљи и шире. Кинеске власти показују бригу и према страним држављанима у Кини који имају једнак ниво заштите као и кинески држављани.

Интервју можете погледати на линковима веб странице Кинеског међународног радија и званичној апликацији CCTV за кратке видео записе.

http://serbian.cri.cn/20200220/3028f534-c50f-5cd6-f32e-fb3f2aeb9edc.html

https://m.yangshipin.cn/video?type=0&vid=a000099lrt5&ptag=4_1.0.0.17106_wxf&from=singlemessage&isappinstalled=0