Printer Friendly Version „Валтер“ за сва времена - Биографија српског глумца „Бата још овај пут“ представљена на Пекиншком сајму књига @ 23 January 2018 09:09 AM

        

На Пекиншком сајму књига одржана је промоција биографије нашег глумачког великана В. Бате Живојиновића "Бата још овај пут" у издању Народне издавачке куће. Главни уредник издавача Сунг Гуангвеи је рекао да је књига сећање на лик Валтера чија су храброст, патриотизам и непоткупљивост омогућили Кинезима да се упознају са српском културом и инспирисала њихову слободарску слику света.

У свом обраћању амбасадор М. Бачевић је рекао да је кинески превод животописа нашег глумачког мага признање његовом стваралаштву који је допринео продубљивању српско-кинеског пријатељства и продору српске кинематографије и културе у Кини. Издање књиге помогли су и Удружење пријатељства кинеског народа с иностранством, Кинеско удружење за ауторска права писаних дела и Пекиншки универзитет за стране Прво издање биографије стампано је у три хиљаде примерка. Издавач, један од највећих у Кини, сматра да ће књига имати велики успех представљајући овдашњој кинеској публици њеног јунака не само још овај пут већ за сва времена.