Printer Friendly Version Državna poseta predsednika NR Kine Si Đinpinga R. Srbiji @ 27 June 2016 07:56 AM

Kineski predsednik Si Đinping boravio je od 17. do 19. juna 2016.g. u državnoj poseti Republici Srbiji, na poziv predsednika RS T. Nikolića. Poseta predsednika Si Đinpinga bila je prva poseta kineskog predsednika Srbiji posle 32 godine i obeležena je daljim unapređenjem sveukupnih odnosa dve zemlje potpisivanjem Zajedničke izjave dva predsednika o podizanju nivoa odnosa RS i NR Kine na nivo sveobuhvatnog strateškog partnerstva.

Pored susreta sa domaćinom, predsednikom R. Srbije T. Nikolićem, predsednik Kine Si Đinping je tokom posete Srbiji imao odvojene susrete sa predsednikom Vlade RS A. Vučićem i predsednicom Narodne skupštine RS M. Gojković.

O značaju međusobnih odnosa Srbije i Kine govori i činjenica o inteziviranju međusobnog političkog dijaloga na najvišem nivou, odnosno realizacija šest poseta na najvišem nivou u poslednje tri godine iz Srbije u Kinu i obratno.

Više detalja o poseti možete videti na vebsajtovima predsednika R. Srbije (ovde, ovde i ovde), Vlade i Ministarstva spoljnih poslova R. Srbije.