Printer Friendly Version Државна посета председника НР Кине Си Ђинпинга Р. Србији @ 27 June 2016 07:48 AM

Кинески председник Си Ђинпинг боравио је од 17. до 19. јуна 2016.г. у државној посети Републици Србији, на позив председника РС Т. Николића. Посета председника Си Ђинпинга била је прва посета кинеског председника Србији после 32 године и обележена је даљим унапређењем свеукупних односа две земље потписивањем Заједничке изјаве два председника о подизању нивоа односа РС и НР Кине на ниво свеобухватног стратешког партнерства.

Поред сусрета са домаћином, председником Р. Србије Т. Николићем, председник Кине Си Ђинпинг је током посете Србији имао одвојене сусрете са председником Владе РС А. Вучићем и председницом Народне скупштине РС М. Гојковић.

О значају међусобних односа Србије и Кине говори и чињеница о интезивирању међусобног политичког дијалога на највишем нивоу, односно реализација шест посета на највишем нивоу у последње три године из Србије у Кину и обратно.

Више детаља о посети можете видети на вебсајтовима председника Р. Србије (овде, овде и овде), Владе и Министарства спољних послова Р. Србије.