Printer Friendly Version Proslava Dana Svetog Save @ 4 February 2015 03:57 AM

(Peking, 30. januar 2015) U petak 30. januara 2015. godine u prostorijama Ambasade RS u Pekingu i uz podršku ambasadora Milana Bačevića i supruge Dane Bačević održana je proslava obeležavanja dana Svetog Save. Učenici Dopunske škole na srpskom jeziku u Pekingu izveli su prigodan program, uz pomoć Biljane Stanković Ivanić, savetnika za konzularne poslove i koordinatora Dopunske škole na srpskom jeziku u Pekingu i učiteljice i lektora za srpski jezik Nataše Radosavljević Gaberove. Pripremi i realizaciji programa značajno je doprineo i Milan Ivanić, koji je obezbedio tehničku podršku, kao i muzički i video materijal.


U raznovrsnom programu u trajanju od sat vremena učenici Dopunske škole su prikazali gostima kolaž iz života Svetog Save upoznavši goste sa istorijskim činjenicama i legendama o životu i radu Svetog Save, recitovani su stihovi poznatih pesnika, dečiji hor je otpevao nekoliko tematskih pesama, a prikazan je i kratak dokumentarni film.


Nakon programa, gosti su uživali u domaćim jelima i pićima sponzorisanim i pripremljenim od strane supruge ambasadora Dane Bačević, kao i Jelice Čepić i roditelja učenika škole.


Programu je prisustvovalo preko 70 gostiju, među kojima i ambasador BiH sa suprugom, ambasador Surinama sa porodicom, direktor, zamenik direktora i nastavnici Ruske škole pri Ambasadi Ruske federacije u NR Kini, sveštenik Ruske pravoslavne crkve, predstavnici Ambasade Sirije, dijaspora, roditelji i drugi gosti.