Printer Friendly Version Прослава Дана Светог Саве @ 4 February 2015 03:55 AM

(Пекинг, 30. јануар 2015) У петак 30. јануара 2015. године у просторијама Амбасаде РС у Пекингу и уз подршку амбасадора Милана Бачевића и супруге Дане Бачевић одржана је прослава обележавања дана Светог Саве. Ученици Допунске школе на српском језику у Пекингу извели су пригодан програм, уз помоћ Биљане Станковић Иванић, саветника за конзуларне послове и координатора Допунске школе на српском језику у Пекингу и учитељице и лектора за српски језик Наташе Радосављевић Габерове. Припреми и реализацији програма значајно је допринео и Милан Иванић, који је обезбедио техничку подршку, као и музички и видео материјал.


У разноврсном програму у трајању од сат времена ученици Допунске школе су приказали гостима колаж из живота Светог Саве упознавши госте са историјским чињеницама и легендама о животу и раду Светог Саве, рецитовани су стихови познатих песника, дечији хор је отпевао неколико тематских песама, а приказан је и кратак документарни филм.


Након програма, гости су уживали у домаћим јелима и пићима спонзорисаним и припремљеним од стране супруге амбасадора Дане Бачевић, као и Јелице Чепић и родитеља ученика школе.


Програму је присуствовало преко 70 гостију, међу којима и амбасадор БиХ са супругом, амбасадор Суринама са породицом, директор, заменик директора и наставници Руске школе при Амбасади Руске федерације у НР Кини, свештеник Руске православне цркве, представници Амбасаде Сирије, дијаспора, родитељи и други гости.