Printer Friendly Version Излагање амбасадора М. Бачевића на новогодишњем форуму о кинеским инвестицијама у иностранству @ 22 January 2015 04:19 AM

(Пекинг, 16. јануар 2015) У Пекингу је 15–16. јануара 2015, у просторијама Свекинеског народног конгреса, у организацији Кинеске асоцијације за инвестиције у иностранству, одржан други новогодишњи форум о кинеским инвестицијама у иностранству. Централна тема форума је била промоција инвестиција на „Новом путу свиле“, а одржано је и више тематских панела на којима је било речи о сарадњи и инвестицијама у области стратешких индустрија, инфраструктуре, транспорта, енергетике, рударства, некретнина, туризма, пољопривреде и нових технологија. У раду форума су учествовали представници више од 50 дипломатских представништава у Пекингу, кинеских институција и великих компанија.

У оквиру панела посвећеног рударству и енергетици, амбасадор М. Бачевић је 16. јануара имао излагање на тему „Ситуација и могућности у сектору енергетике и рударства Р. Србије“. Панел је окупио велики број кинеких привредника из ове области, а осим амбасадора Бачевића, презентације су имали представници амбасада Малезије, БиХ, Перуа, Суринама, Колумбије и Пољске, као и кинеских компанија Dagong International, Gezhouba и China General Nuclear Corporation.