Printer Friendly Version Poseta ministra kulture i informisanja R. Srbije Ivana Tasovca NR Kini @ 28 October 2014 07:38 AM

(Peking, 28. oktobar 2014) Delegacija Ministarstva kulture i informisanja R. Srbije, koju je predvodio MKI I. Tasovac, u sastavu DS S. Mirković, sekretar I. Jovičić, šef Kabineta J. Marinković i pomoćnik ministra A. Drača Muntean, na poziv kineskog ministra kulture Cai Vua boravi u poseti NR Kini (23-28. oktobar 2014), u okviru koje je 23-26. oktobra 2014. posetila Peking, nakon čega je otputovala za Šangaj.

Tokom posete Pekingu, ministar I. Tasovac sa delegacijom imao je sastanke sa glavnim domaćinom, ministrom kulture NR Kine Cai Vuom, kao i u Državnoj administraciji za kulturno nasleđe, Državnoj administraciji za sport i Kineskom nacionalnom simfonijskom orkestru. Pored toga, delegacija je posetila nekoliko ustanova kulture i kulturnih sajtova.

Na sastancima sa kineskim zvaničnicima istaknut je visok nivo odnosa između dve zemlje, kao i sve razvijenija saradnja u oblasti kulture, i razmotreni načini za njeno dalje intenziviranje kroz gostovanja orkestara, muzejske izložbe, saradnju u oblasti filma i novih formi kreativnih industrija, prevođenje književnih dela, očuvanje kulturne baštine i dr.

Tokom posete Šangaju, MKI I. Tasovac imao je sastanke sa predstavnicima gradske uprave i direktorima više ustanova kulture.