Printer Friendly Version Посета министра културе и информисања Р. Србије Ивана Тасовца НР Кини @ 28 October 2014 07:36 AM

(Пекинг, 28. октобар 2014) Делегација Министарства културе и информисања Р. Србије, коју је предводио МКИ И. Тасовац, у саставу ДС С. Мирковић, секретар И. Јовичић, шеф Кабинета Ј. Маринковић и помоћник министра А. Драча Мунтеан, на позив кинеског министра културе Цаи Вуа борави у посети НР Кини (23-28. октобар 2014), у оквиру које је 23-26. октобра 2014. посетила Пекинг, након чега је отпутовала за Шангај.

Током посете Пекингу, министар И. Тасовац са делегацијом имао је састанке са главним домаћином, министром културе НР Кине Цаи Вуом, као и у Државној администрацији за културно наслеђе, Државној администрацији за спорт и Кинеском националном симфонијском оркестру. Поред тога, делегација је посетила неколико установа културе и културних сајтова.

На састанцима са кинеским званичницима истакнут је висок ниво односа између две земље, као и све развијенија сарадња у области културе, и размотрени начини за њено даље интензивирање кроз гостовања оркестара, музејске изложбе, сарадњу у области филма и нових форми креативних индустрија, превођење књижевних дела, очување културне баштине и др.

Током посете Шангају, МКИ И. Тасовац имао је састанке са представницима градске управе и директорима више установа културе.