Printer Friendly Version Učešće prof. dr Dragane Mitrović na Forumu o Kini i Centralnoj i Istočnoj Evropi u Pekingu @ 28 October 2014 07:35 AM

(Peking, 20. oktobar 2014) Prof. dr Dragana Mitrović sa Fakulteta političkih nauka u Beogradu predstavljala je R. Srbiju na Drugom forumu o Kini i Centralnoj i Istočnoj Evropi, koji je u organizaciji Instituta za Rusiju, Istočnu Evropu i Centralnu Aziju Kineske akademije društvenih nauka (CASS), održan u Pekingu 16. i 17. oktobra 2014.g.

Uz učešće velikog broja kineskih stručnjaka iz različitih instituta i univerziteta, kao i naučnika i istraživača iz zemalja CIE, na Forumu je razmotreno aktuelno stanje i perspektiva odnosa Kine sa zemljama CIE, kao i uticaj aktuelnih dešavanja na međunarodnoj sceni na te odnose.

D. Mitrović je detaljno upoznala sagovornike sa odnosima Srbije i Kine, sa posebnim osvrtom na strategijsko partnerstvo, projektnu saradnju u oblasti infrastrukture i značaj saradnje za RS u okviru mehanizma Kina-CIEZ. Posebno se osvrnula i na predstojeću posetu premijera Kine Li Kećianga R. Srbiji, kada će biti održan i Samit premijera Kine i 16 zemalja CIE.