Printer Friendly Version Учешће проф. др Драгане Митровић на Форуму о Кини и Централној и Источној Европи у Пекингу @ 28 October 2014 07:34 AM

(Пекинг, 20. октобар 2014) Проф. др Драгана Митровић са Факултета политичких наука у Београду представљала је Р. Србију на Другом форуму о Кини и Централној и Источној Европи, који је у организацији Института за Русију, Источну Европу и Централну Азију Кинеске академије друштвених наука (CASS), одржан у Пекингу 16. и 17. октобра 2014.г.

Уз учешће великог броја кинеских стручњака из различитих института и универзитета, као и научника и истраживача из земаља ЦИЕ, на Форуму је размотрено актуелно стање и перспектива односа Кине са земљама ЦИЕ, као и утицај актуелних дешавања на међународној сцени на те односе.

Д. Митровић је детаљно упознала саговорнике са односима Србије и Кине, са посебним освртом на стратегијско партнерство, пројектну сарадњу у области инфраструктуре и значај сарадње за РС у оквиру механизма Кина-ЦИЕЗ. Посебно се осврнула и на предстојећу посету премијера Кине Ли Кећианга Р. Србији, када ће бити одржан и Самит премијера Кине и 16 земаља ЦИЕ.