Printer Friendly Version Poseta studenata iz R. Srbije NR Kini u organizaciji kompanije Huawei @ 27 August 2014 05:09 AM

(Peking, 22. avgust 2014) Deset studenata iz R. Srbije, u okviru programa koji organizuje kineska telekomunikaciona kompanija Huawei, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije i Fondacije „Dragica Nikolić“, boravi u NR Kini 18-30. avgusta o.g. U okviru ovog programa srpski studenti, zajedno sa kolegama iz Poljske i Rumunije, imaju priliku da se upoznaju sa kineskom kulturom i obave profesionalno usavršavanje u oblasti telekomunikacija. Nakon posete Pekingu, studenti će boraviti u centrali Huawei-a u Šendženu.

Na svečanom otvaranju ovog studijskog programa, 18. avgusta 2014. u Pekingu, studentima su se obratili predstavnici kompanije Huawei, kao i ambasador Rumunije D. Kostea, o. poslova a.i. Ambasade R. Srbije T. Panajotović Cvetković i predstavnik Ambasade Poljske M. Przihodniak. O. poslova a.i. Ambasade T. Panajotović Cvetković je zahvalila kompaniji Huawei za organizovanje programa i ukazala na odličnu saradnju koju institucije R. Srbije imaju sa ovom kompanijom i njenom kancelarijom u Beogradu.

Studenti i predstavnici kompanije Huawei su 21. avgusta 2014. posetili Ambasadu R. Srbije u Pekingu.