Printer Friendly Version Посета студената из Р. Србије НР Кини у организацији компаније Huawei @ 27 August 2014 05:08 AM

(Пекинг, 22. август 2014) Десет студената из Р. Србије, у оквиру програмa који организује кинеска телекомуникациона компанија Huawei, уз подршку Министарства омладине и спорта Србије и Фондације „Драгица Николић“, борави у НР Кини 18-30. августа о.г. У оквиру овог програма српски студенти, заједно са колегама из Пољске и Румуније, имају прилику да се упознају са кинеском културом и обаве професионално усавршавање у области телекомуникација. Након посете Пекингу, студенти ће боравити у централи Huawei-а у Шенџену.

На свечаном отварању овог студијског програма, 18. августа 2014. у Пекингу, студентима су се обратили представници компаније Huawei, као и амбасадор Румуније Д. Костеа, о. послова а.и. Амбасаде Р. Србије Т. Панајотовић Цветковић и представник Амбасаде Пољске М. Прзиходниак. О. послова а.и. Амбасаде Т. Панајотовић Цветковић је захвалила компанији Huawei за организовање програма и указала на одличну сарадњу коју институције Р. Србије имају са овом компанијом и њеном канцеларијом у Београду.

Студенти и представници компаније Huawei су 21. августа 2014. посетили Амбасаду Р. Србије у Пекингу.