Printer Friendly Version Prvi sastanak na visokom nivou između radnih grupa Srbije, Kine i Mađarske o projektu modernizacije železnice Beograd-Budimpešta @ 11 June 2014 03:50 AM

(Peking, 9. jun 2014) U Pekingu je 6. juna 2014. godine održan prvi sastanak na visokom nivou između radnih grupa Srbije, Kine i Mađarske o projektu modernizacije železnice Beograd-Budimpešta. Delegaciju R. Srbije predvodio je DS Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović. Pored njega, u delegaciji RS bili su i pomoćnik ministra za železnice i intermodalni transport M. Jocić, a iz Ambasade RS u Pekingu otpravnik poslova a.i. T. Panajotović Cvetković, savetnik M. Stefanović i treći sekretar M. Kuzmanović.

Delegaciju NR Kine na sastanku je predvodio Su Sianping, šef kineske RG i zamenik predsednika Nacionalne komisije za razvoj i reforme (NDRC), a delegaciju Mađarske državni sekretar za inostrane poslove i spoljne ekonomske odnose u Kabinetu premijera Mađarske Peter Sijerto.

Predstavnici tri strane razmotrili su osnovne principe, ciljeve, zadatke i modalitete saradnje u okviru ovog projekta, koji igra važnu ulogu u ukupnoj saradnji između Kine u zemalja centralne i istočne Evrope.