Printer Friendly Version Први састанак на високом нивоу између радних група Србије, Кине и Мађарске о пројекту модернизације железнице Београд-Будимпешта @ 11 June 2014 03:49 AM

(Пекинг, 9. јун 2014) У Пекингу је 6. јуна 2014. године одржан први састанак на високом нивоу између радних група Србије, Кине и Мађарске о пројекту модернизације железнице Београд-Будимпешта. Делегацију Р. Србије предводио је ДС Министарства грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Дејан Трифуновић. Поред њега, у делегацији РС били су и помоћник министра за железнице и интермодални транспорт М. Јоцић, а из Амбасаде РС у Пекингу отправник послова а.i. Т. Панајотовић Цветковић, саветник М. Стефановић и трећи секретар М. Кузмановић.

Делегацију НР Кине на састанку је предводио Су Сианпинг, шеф кинеске РГ и заменик председника Националне комисије за развој и реформе (NDRC), а делегацију Мађарске државни секретар за иностране послове и спољне економске односе у Кабинету премијера Мађарске Петер Сијерто.

Представници три стране размотрили су основне принципе, циљеве, задатке и модалитете сарадње у оквиру овог пројекта, који игра важну улогу у укупној сарадњи између Кине у земаља централне и источне Европе.