Printer Friendly Version Poplave u Srbiji - susret sa predstavnicima kineskih medija @ 31 May 2014 05:13 PM

(Peking, 28. maj 2014) U Ambasadi R. Srbije 28. maja o.g. organizovan je susret sa predstavnicima najznačajnijih kineskih medija, povodom informisanja o katastrofalnim poplavama u RS i mogućnostima za upućivanje pomoći iz NR Kine. Sastanku su prisustvovali novinari kineskog dnevnog lista Renmin Ribao, Guanming Daily, Global Times, China Radio International, Lookwe magazin i dr.

Otpravnica poslova a.i. T. Panajotović Cvetković je prisutne upoznala sa situacijom u RS, naporima Vlade na saniranju posledica poplava, kao i mogućnostima upućivanja pomoći iz Kine u Srbiju. Apelovala je za pomoć medija u širenju informacija o načinima prikupljanja humanitarne pomoći, istovremeno zahvalivši na najavljenoj pomoći kineske Vlade i Crvenog krsta Kine.

Posle sastanka šefica redakcije Kineskog međunarodnog radija na srpskom jeziku Tian Yu (Ana) uručila je donaciju Kineskog međunarodnog radija (CRI) prikupljenu u humanitarnoj akciji Radija u iznosu od 10. 146,00 RMB i 100 USD, upućenu nastradalima u Srbiji, otpravnici poslova a.i. Uručenju su prisustvovali i novinari Branko Žujović i Zoran Ranković, koji je bio i inicijator pomenute humanitarne akcije.