Printer Friendly Version Поплаве у Србији - сусрет са представницима кинеских медија @ 28 May 2014 05:47 AM

(Пекинг, 28. мај 2014) У Амбасади Р. Србије 28. маја о.г. организован је сусрет са представницима најзначајнијих кинеских медија, поводом информисања о катастрофалним поплавама у РС и могућностима за упућивање помоћи из НР Кине. Састанку су присуствовали новинари кинеског дневног листа Renmin Ribao, Guanming Daily, Global Times, China Radio International, Lookwe магазин и др.

Отправница послова а.и. Т. Панајотовић Цветковић је присутне упознала са ситуацијом у РС, напорима Владе на санирању последица поплава, као и могућностима упућивања помоћи из Кине у Србију. Апеловала је за помоћ медија у ширењу информација о начинима прикупљања хуманитарне помоћи, истовремено захваливши на најављеној помоћи кинеске Владе и Црвеног крста Кине.

После састанка шефица редакције Кинеског међународног радија на српском језику Tian Yu (Ана) уручила је донацију Кинеског међународног радија (CRI) прикупљену у хуманитарној акцији Радија у износу од 10. 146,00 РМБ и 100 УСД, упућену настрадалима у Србији, отправници послова а.i. Уручењу су присуствовали и новинари  Бранко Жујовић и Зоран Ранковић, који је био и иницијатор поменуте хуманитарне акције.