Printer Friendly Version Преговори између представника Р. Србије и НР Кине о закључењу Споразума о ваздушном саобраћају @ 20 May 2014 08:17 AM

(Пекинг, 17. мај 2014) У седишту Кинеске администрације за цивилно ваздухопловство (Civil Aviation Administration of China - CAAC) у Пекингу, 15. и 16. маја 2014. године одржани су преговори између делегација Р. Србије и НР Кине, у циљу склапања новог билатералног споразума о ваздушном саобраћају.

У делегацији, коју је предводила о. послова а.i. Амбасаде РС у Пекингу Т. Панајотовић Цветковић су били начелник Одељења за међународну сарадњу у Директорату цивилног ваздухопловства Ведран Радовић и шеф Одељења међукомпанијских послова и комерцијалних уговора авио-превозника „Air Serbia“ Тамара Родић. Састанцима су из Амбасаде РС присуствовали и економски саветник З. Ђорђевић и трећи секретар М. Кузмановић.

Кинеску делегацију предводила је гђа Лианг Нан, заменик генералног директора Одељења за међународне послове у CAAC.

Са обе стране је указано на одличне и традиционално пријатељске односе између Р. Србије и НР Кине и изражено уверење да ће свеукупна сарадња између две земље бити ојачана и склапањем новог споразум о ваздушном саобраћају, што ће омогућити унапређење туризма и других видова сарадње.

По успешно обављеним преговорима, две стране су потписале Усаглашени записник и парафирале Споразум између Владе Р. Србије и Владе НР Кине о ваздушном саобраћају и Меморандум о разумевању.

Две стране су се сагласиле да ће, у очекивању потписивања Споразума о ваздушном саобраћају и МоР, ваздухопловне власти две земље отпочети са применом мера Споразума од момента потписивања Усаглашеног записника.