Printer Friendly Version Sastanak trilateralne radne grupe Srbije, Kine i Mađarske povodom modernizacije pruge Beograd-Budimpešta @ 18 March 2014 04:31 AM

(Peking, 17. mart 2014) U Pekingu je 11. marta 2014. u Nacionalnoj komisiji za razvoj i reforme NR Kine održan tehnički sastanak trilateralne radne grupe Srbije, Kine i Mađarske u vezi sa saradnjom na projektu brze pruge između Beograda i Budimpešte. Na sastanku su predstavnici tri strane izneli svoje viđenje daljeg rada i priprema za prvi zvanični sastanak na nivou šefova radnih grupa.

Delegaciju R. Srbije vodio je pomoćnik ministra saobraćaja Dejan Lasica, a pored njega činili su je i specijalni savetnik ministra finansija Marija Bijelić, pomoćnik generalnog direktora Železnica Srbije Nena Tomović, direktor sektora za razvoj Železnica Srbije Milan Stanisavljević, tehnički direktor Saobraćajnog instituta CIP Milosav Anđelković i vodeći projektant Saobraćajnog instituta CIP Jelica Šumanac.

Osim učešća na sastanku u Nacionalnoj komisiji za razvoj i reforme Kine, delegaciju je primio i zamenik ministra inostranih poslova Kine za Evropu Vang Čao, koji je i generalni sekretar Sekretarijata za saradnju Kina-CIEZ pri MIP NR Kine.

Delegacija je u toku posete imala razgovore i sa predstavnicima kineskih kompanija.

Iz Ambasade R. Srbije u Pekingu, na sastancima su bili otpravnik poslova a. i. Tatjana Panajotović Cvetković, ministar savetnik za ekonomske poslove Zoran Đorđević i treći sekretar Mirko Kuzmanović.