Printer Friendly Version Састанак трилатералне радне групе Србије, Кине и Мађарске поводом модернизације пруге Београд-Будимпешта @ 18 March 2014 04:30 AM

(Пекинг, 17. март 2014) У Пекингу је 11. марта 2014. у Националној комисији за развој и реформе НР Кине одржан технички састанак трилатералне радне групе Србије, Кине и Мађарске у вези са сарадњом на пројекту брзе пруге између Београда и Будимпеште. На састанку су представници три стране изнели своје виђење даљег рада и припрема за први званични састанак на нивоу шефова радних група.

Делегацију Р. Србије водио је помоћник министра саобраћаја Дејан Ласица, а поред њега чинили су је и специјални саветник министра финансија Марија Бијелић, помоћник генералног директора Железница Србије Нена Томовић, директор сектора за развој Железница Србије Милан Станисављевић, технички директор Саобраћајног института ЦИП Милосав Анђелковић и водећи пројектант Саобраћајног института ЦИП Јелица Шуманац.

Осим учешћа на састанку у Националној комисији за развој и реформе Кине, делегацију је примио и заменик министра иностраних послова Кине за Европу Ванг Чао, који је и генерални секретар Секретаријата за сарадњу Кина-ЦИЕЗ при МИП НР Кине.

Делегација је у току посете имала разговоре и са представницима кинеских компанија.

Из Амбасаде Р. Србије у Пекингу, на састанцима су били отправник послова а. i. Татјана Панајотовић Цветковић, министар саветник за економске послове Зоран Ђорђевић и трећи секретар Мирко Кузмановић.