Printer Friendly Version Prijem u Ambasadi povodom Dana državnosti i Dana Vojske Srbije @ 24 February 2014 05:44 AM

(Peking, 20. februar 2014) U Ambasadi R. Srbije u Pekingu 19. februara 2013. godine održan je prijem povodom Dana državnosti i Dana Vojske Srbije. Prijemu su prisustvovali predstavnici najznačajnijih kineskih institucija, diplomatsko-konzularnog kora, vojno-diplomatskog kora, vodećih kineskih SJI, privrednika, dijaspore, kao i brojni kineski prijatelji Srbije.

Sa kineske strane glavni gost bio je zamenik ministra inostranih poslova za Evropu, Vang Čao (Wang Chao), koji je, takođe, i generalni sekretar Sekretarijata za saradnju Kina-CIEZ pri MIP NR Kine. Iz kineske vojske gost je bio general-major Sun Đingvei (Sun Jingwei) sa Univerziteta za nacionalnu odbranu Kine.

Tokom razgovora o. poslova a.i. Ambasade R. Srbije u Pekingu Tatjane Panajotović Cvetković sa zamenikom ministra inostranih poslova NR Kine Vangom, istaknut je visok nivo bilateralnih odnosa između Srbije i Kine, kao i opredeljenje za dalje jačanje strateškog partnerstva između dve zemlje.

U obraćanju brojnim gostima, o. poslova a.i. T. Panajotović Cvetković je istakla razvijenu sveobuhvatnu saradnju R. Srbije i NR Kine i ukratko predstavila spoljnopolitičke prioritete R. Srbije.