Printer Friendly Version Пријем у Амбасади поводом Дана државности и Дана Војске Србије @ 24 February 2014 05:44 AM

(Пекинг, 20. фебруар 2014) У Амбасади Р. Србије у Пекингу 19. фебруара 2013. године одржан је пријем поводом Дана државности и Дана Војске Србије. Пријему су присуствовали представници најзначајнијих кинеских институција, дипломатско-конзуларног кора, војно-дипломатског кора, водећих кинеских СЈИ, привредника, дијаспоре, као и бројни кинески пријатељи Србије.

Са кинеске стране главни гост био је заменик министра иностраних послова за Европу, Ванг Чао (Wang Chao), који је, такође, и генерални секретар Секретаријата за сарадњу Кина-ЦИЕЗ при МИП НР Кине. Из кинеске војске гост је био генерал-мајор Сун Ђингвеи (Sun Jingwei) са Универзитета за националну одбрану Кине.

Током разговора о. послова а.и. Амбасаде Р. Србије у Пекингу Татјане Панајотовић Цветковић са замеником министра иностраних послова НР Кине Вангом, истакнут је висок ниво билатералних односа између Србије и Кине, као и опредељење за даље јачање стратешког партнерства између две земље.

У обраћању бројним гостима, о. послова а.и. Т. Панајотовић Цветковић је истакла развијену свеобухватну сарадњу Р. Србије и НР Кине и укратко представила спољнополитичке приоритете Р. Србије.