Printer Friendly Version Virtuelni matičar za dijasporu @ 14 February 2014 07:19 AM

Kancelarija za saradnju sa dijasporom u Nišu, Regionalna razvojna agencija “JUG“ i Uprava za građanska stanja i opšte poslove Grada Niša pokrenuli su servis „Virtuelni matičar za dijasporu“ – jednostavan, brz, efikasan i uslužan način naručivanja i plaćanja dokumenata iz inostranstva, koji, pokrenut iz Niša, po prvi put u Srbiji doprinosi jačanju veza između dijaspore i matice, odnosno srpskog rasejanja i lokalnih samouprava.

Iz bilo koje tačke na svetu, putem interneta je moguće naručiti izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige venčanih, izvod iz matične knjige umrlih i knjige državljana. Izvodi se dostavljaju poštom na navedenu adresu u roku od 15 dana od datuma plaćanja Visa, Master ili Maestro karticom.

Sve informacije u vezi sa servisom „Virtuelni matičar za dijasporu“ se mogu dobiti koristeći kontakt formulara na sajtu Kancelarije za saradnju sa dijasporom www.dijasporanis.com (rok za odgovor je 48 sati), ili pozivanjem Gradskog pozivnog centra na +381 18 505 505 (radno vreme: od 7:30 do 20:00 sati, subotom od 7:30 do 14:00, UTC+01:00).

Link servisa „Virtuelni matičar za dijasporu“ je:

http://www.eservis.ni.rs/dijasporaweb/iface.aspx