Printer Friendly Version Sastanak o poljoprivrednoj saradnji između Kine i zemalja CIE @ 4 December 2013 01:25 AM

(Peking, 30. novembar 2013) U organizaciji Centra za ekonomsku saradnju sa inostranstvom Ministarstva poljoprivrede NR Kine, 29. novembra 2013. u Pekingu je održan sastanak o saradnji između Kine i zemalja CIE u oblasti poljoprivrede („Annual Workshop on Agricultural Cooperation between China and Central-Eastern European Countries 2013“). Pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede NR Kine, na sastanku su učestvovali predstavnici ambasada Slovenije, Crne Gore, Mađarske, Estonije, Makedonije, Rumunije, Poljske, Moldavije, Češke i Srbije.

Predstavnici kineske strane predstavili su poljoprivrednu saradnju između Kine i zemalja CIE u 2013. godini i osvrnuli se na radni plan za 2014. godinu.

Predstavnik Ambasade Srbije u Pekingu M. Kuzmanović je učesnicima sastanka predstavio saradnju Srbije i Kine i potencijale za njen dalji razvoj u oblasti poljoprivrede. Kao posebno značajne aktivnosti u 2013. godini, izdvojio je posetu zamenika ministra poljoprivrede Kine Niu Duna Srbiji krajem jula o.g, kao i potpisivanje Memoranduma o razumevanju o saradnji u poljoprivredi, tokom posete predsednika R. Srbije T. Nikolića Kini krajem avgusta 2013.