Printer Friendly Version Састанак о пољопривредној сарадњи између Кине и земаља ЦИЕ @ 4 December 2013 01:25 AM

(Пекинг, 30. новембар 2013) У организацији Центра за економску сарадњу са иностранством Министарства пољопривреде НР Кине, 29. новембра 2013. у Пекингу је одржан састанак о сарадњи између Кине и земаља ЦИЕ у области пољопривреде („Annual Workshop on Agricultural Cooperation between China and Central-Eastern European Countries 2013“). Поред представника Министарства пољопривреде НР Кине, на састанку су учествовали представници амбасада Словеније, Црне Горе, Мађарске, Естоније, Македоније, Румуније, Пољске, Молдавије, Чешке и Србије.

Представници кинеске стране представили су пољопривредну сарадњу између Кине и земаља ЦИЕ у 2013. години и осврнули се на радни план за 2014. годину.

Представник Амбасаде Србије у Пекингу М. Кузмановић је учесницима састанка представио сарадњу Србије и Кине и потенцијале за њен даљи развој у области пољопривреде. Као посебно значајне активности у 2013. години, издвојио је посету заменика министра пољопривреде Кине Ниу Дуна Србији крајем јула о.г, као и потписивање Меморандума о разумевању о сарадњи у пољопривреди, током посете председника Р. Србије Т. Николића Кини крајем августа 2013.