Printer Friendly Version Sastanak MSP R. Srbije Ivana Mrkića sa ZMIP NR Kine Sung Taom @ 20 November 2013 06:07 AM

(Peking, 13. oktobar 2013) MSP R. Srbije I. Mrkić imao je sastanak 12. oktobra 2013. sa zamenikom MIP NR Kine Sung Taom, koji je u Beogradu boravio zbog sastanka sa kineskim ambasadorima iz regiona CIE, u sklopu priprema za održavanje samita Kine i zemalja CIE u Bukureštu, krajem novembra ove godine.

U razgovoru je izražena obostrana spremnost za dalje produbljivanje strategijskog partnerstva između R. Srbije i NRK u svim oblastima i potvrđen visok stepen međusobnog poverenja i podrške. Naglašen je veliki značaj posete PR RS T. Nikolića Kini u avgustu 2013, kada je potpisana Zajednička izjava o produbljivanju strategijskog partnerstva između RS i NRK. MSP I. Mrkić izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa kineskim ministrom Vangom tokom posete PR RS T. Nikolića Kini i ponovio očekivanje da MIP Vang uskoro poseti Srbiju.

Tokom susreta ponovljena je kineska dosledna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu R. Srbije i našim stavovima o KiM, a sa naše strane kontinuirana podrška politici „jedne Kine“.

MSP RS I. Mrkić i ZMIP Sung Tao, koji je i GS Sekretarijata za saradnju Kine i zemalja CIE, razmenili su i mišljenja o predstojećem Samitu Kina-CIEZ, kome obe strane pridaju veliki značaj.