Printer Friendly Version Poseta ministra M. Bačevića NR Kini @ 18 November 2013 03:54 AM

(Peking, 7. novembar 2013) Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja R. Srbije prof. dr Milan Bačević boravio je od 1. do 6. novembra 2013. u zvaničnoj poseti NR Kini. M. Bačević je od 3. do 5. novembra 2013. u kineskom gradu Tjenđin učestvovao na Međunarodnom kongresu o rudarstvu „China Mining 2013“, na kojem su učestvovali ministri desetak zemalja, kineski zvaničnici i stručnjaci iz ove oblasti. Ministar Bačević je na posebnom Ministarskom forumu predstavio Vodič za investiranje u rudarstvo u Srbiji i pozvao kineske investitore da ulažu u Srbiji.

Ministar Bačević se sreo sa ministrom za nacionalno zemljište i prirodne resurse NR Kine Điang Damiangom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje između dve zemlje. Tom prilikom, dva ministra potpisala su Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti geologije i rudarstva.

M. Bačević se, takođe, sreo sa predstavnicima desetak kineskih korporacija koje žele da investiraju u Srbiji u oblasti prirodnih resursa, izgradnje infrastrukture, geologije i rudarstva.

Zajedno sa ministrom Bačevićem, u poseti Kini je boravio i direktor Geološkog zavoda Srbije prof. dr Dragoman Rabrenović, koji je sa direktorom Geološkog zavoda Kine potpisao Memorandum o razumevanju i saradnji dva zavoda u oblasti geologije i rudarstva.