Printer Friendly Version Посета министра М. Бачевића НР Кини @ 18 November 2013 03:50 AM

(Пекинг, 7. новембар 2013) Министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Р. Србије проф. др Милан Бачевић боравио је од 1. до 6. новембра 2013. у званичној посети НР Кини. М. Бачевић је од 3. до 5. новембра 2013. у кинеском граду Тјенђин учествовао на Међународном конгресу о рударству „China Mining 2013“, на којем су учествовали министри десетак земаља, кинески званичници и стручњаци из ове области. Министар Бачевић је на посебном Министарском форуму представио Водич за инвестирање у рударство у Србији и позвао кинеске инвеститоре да улажу у Србији.

Министар Бачевић се срео са министром за национално земљиште и природне ресурсе НР Кине Ђианг Дамиангом, са којим је разговарао о унапређењу сарадње између две земље. Том приликом, два министра потписала су Меморандум о разумевању и сарадњи у области геологије и рударства.

М. Бачевић се, такође, срео са представницима десетак кинеских корпорација које желе да инвестирају у Србији у области природних ресурса, изградње инфраструктуре, геологије и рударства.

Заједно са министром Бачевићем, у посети Кини је боравио и директор Геолошког завода Србије проф. др Драгоман Рабреновић, који је са директором Геолошког завода Кине потписао Меморандум о разумевању и сарадњи два завода у области геологије и рударства.