Printer Friendly Version Četvrti kinesko-evropski forum političkih partija @ 17 July 2013 06:57 AM

(Peking, 25. april 2013) U gradu Sudžou od 20. do 24. aprila 2013. godine održan je Četvrti kinesko-evropski forum političkih partija na visokom nivou u organizaciji Međunarodnog odeljenja CK KP Kine. Lideri i visoki predstavnici KP Kine i političkih partija iz Evrope razmotrili su na forumu kako da, kroz jačanje međupartijske saradnje, doprinesu ukupnom jačanju političkih i ekonomskih odnosa i saradnje između Kine i zemalja Evrope.

Na Forumu su bile zastupljene delegacije 44 političke partije iz 27 evropskih zemalja, uključujuči i R. Srbiju. Delegaciju Socijalističke partije Srbije predvodio je Milomir Premović, savetnik premijera i predsednika SPS-a Ivice Dačića, a Srpsku naprednu stranku predstavljao je član Ekonomskog saveta SNS-a Darko Popović.

U diskusiji na Forumu, Milomir Premović je ukazao na značaj ovog Foruma za unapređenje međusobnog razumevanja i međupartijsku saradnju, ali i za ukupno jačanje odnosa između Kine i Evrope. Posebno je istakao značaj koji Srbija pridaje odnosima strateškog partnerstva sa Kinom.