Printer Friendly Version Четврти кинеско-европски форум политичких партија @ 17 July 2013 06:53 AM

(Пекинг, 25. април 2013) У граду Суџоу од 20. до 24. априла 2013. године одржан је Четврти кинеско-европски форум политичких партија на високом нивоу у организацији Међународног одељења ЦК КП Кине. Лидери и високи представници КП Кине и политичких партија из Европе размотрили су на форуму како да, кроз јачање међупартијске сарадње, допринесу укупном јачању политичких и економских односа и сарадње између Кине и земаља Европе.

На Форуму су биле заступљене делегације 44 политичке партије из 27 европских земаља, укључујучи и Р. Србију. Делегацију Социјалистичке партије Србије предводио је Миломир Премовић, саветник премијера и председника СПС-а Ивице Дачића, а Српску напредну странку представљао је члан Економског савета СНС-а Дарко Поповић.

У дискусији на Форуму, Миломир Премовић је указао на значај овог Форума за унапређење међусобног разумевања и међупартијску сарадњу, али и за укупно јачање односа између Кине и Европе. Посебно је истакао значај који Србија придаје односима стратешког партнерства са Кином.