Printer Friendly Version Forum lokalnih lidera između Kine i zemalja CIE @ 17 July 2013 01:31 AM

(Peking, 7. jul 2013) U kineskom gradu Čungćingu od 1. do 5. jula 2013. godine održan je Forum posvećen saradnji lokalnih samouprava između Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope. Delegaciju RS je predvodio Milomir Premović, zamenik nacionalnog koordinatora za saradnju Kine i zemalja CIE i specijalni savetnik premijera RS I. Dačića. Pored njega, u delegaciji su bili gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vanja Vučenović, predsednik Regionalne privredne komore Subotica Slobodan Vojinović, pomoćnik direktora Fonda za podršku investicija u Vojvodini Milana Milić, direktor Turističke organizacije Leskovca Žikica Nestorović, gradonačelnik Raške Jovan Čorbić, zamenik gradonačelnika Kruševca Siniša Maksimović, kao i privredni predstavnici nekoliko preduzeća i predstavnici Ambasade RS u Pekingu.

Delegacija Srbije je učestvovala na više panel diskusija u kojima je razmotrena mogućnost proširenja saradnje između kineskih gradova i provincija i 16 zemalja CIE.

Šef delegacije RS M. Premović je dao nekoliko intervjua – Kineskom međunarodnom radiju i lokalnim medijima – naglašavajući dobre odnose Srbije i Kine i uspešnu saradnju u oblasti infrastrukture.

U toku Foruma je organizovana i izložba posvećena svakoj od 16 zemalja CIE, a paviljon Srbije bio je izuzetno dobro posećen.