Printer Friendly Version Форум локалних лидера између Кине и земаља ЦИЕ @ 17 July 2013 01:31 AM

(Пекинг, 7. јул 2013) У кинеском граду Чунгћингу од 1. до 5. јула 2013. године одржан је Форум посвећен сарадњи локалних самоуправа између Кине и земаља Централне и источне Европе. Делегацију РС је предводио Миломир Премовић, заменик националног координатора за сарадњу Кине и земаља ЦИЕ и специјални саветник премијера РС И. Дачића. Поред њега, у делегацији су били градоначелник Лесковца Горан Цветановић, помоћник градоначелника Новог Сада Вања Вученовић, председник Регионалне привредне коморе Суботица Слободан Војиновић, помоћник директора Фонда за подршку инвестиција у Војводини Милана Милић, директор Туристичке организације Лесковца Жикица Несторовић, градоначелник Рашке Јован Чорбић, заменик градоначелника Крушевца Синиша Максимовић, као и привредни представници неколико предузећа и представници Амбасаде РС у Пекингу.

Делегација Србије је учествовала на више панел дискусија у којима је размотрена могућност проширења сарадње између кинеских градова и провинција и 16 земаља ЦИЕ.

Шеф делегације РС М. Премовић је дао неколико интервјуа – Кинеском међународном радију и локалним медијима – наглашавајући добре односе Србије и Кине и успешну сарадњу у области инфраструктуре.

У току Форума је организована и изложба посвећена свакој од 16 земаља ЦИЕ, а павиљон Србије био је изузетно добро посећен.