Printer Friendly Version Посета министра културе и информисања Р. Србије Б. Петковића НР Кини @ 20 May 2013 07:58 AM

(Пекинг, 20. мај 2013) У НР Кини, у Пекингу и Шенџену, од 13. до 19. маја 2013. године одржан је први Форум културне сарадње између Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе. Делегацију Министарства културе и информисања Р. Србије предводио је министар културе и информисања Б. Петковић.

Током боравка у Пекингу (13-16. мај) министар Б. Петковић имао је 13. маја 2013. године билатерални састанак са министром културе НР Кине Цаи Ву-ом (Cai Wu), са којим је потписао Програм сарадње у области културе и уметности између Министарства културе и информисања Р. Србије и Министарства културе НР Кине за период 2013-2016.

На Форуму је изражена спремност за унапређење сарадње и размене у области културе и усвојене су Смернице за развој културне сарадње између Кине и земаља ЦИЕ, којим све стране изражавају намеру за даље унапређење културне сарадње.

За време одржавања Форума, у Националном музеју Кине отворена је Ретроспективна изложбу о културној размени између Кине и земаља ЦИЕ, где су представљене и фотографије и публикације које сведоче о дугој и богатој сарадњи Кине са Србијом.

Делегација Министарства културе и информисања Р. Србије је посетила и Шенџен (16-19. маја), где је учествовала на Форуму о међународном маркетингу за производе и пројекте у области културе.